Zie ginds komt de stoomboot. - Bosschaert, Greet, 1954- (Wommelgem : Van In, 2010)
De stoomboot van Sinterklaas vertrekt uit Spanje. Het ruim zit vol snoep en speelgoed. Dan steekt er een storm op. Alle pakjes vliegen overboord. Wat moet Sinterklaas nu aan de kinderen geven? Samen met zijn knechten reist hij de wereld af en overal krijgt hij hulp. Een verrassend en vrolijk Sinterklaasverhaal waarin Sinterklaas voor grote problemen komt te staan wanneer de pakjes en het snoepgoed overboord slaan vanwege een hevige storm. Sinterklaas stelt voor om de wereld rond te varen, hopend op hulp van de landen/continenten. Achter de clichématige titel gaat een multicultureel sinterklaasverhaal schuil dat vooral grafisch overtuigt. De illustraties in o.a. gemengde techniek, collage en acryl bevatten veel details en zijn aansprekend, voorzien van af en toe een vleugje humor. Tekstueel enkele zinnen per spread. Dat de lengte van de reis onlogisch is gezien het tijdsbestek en niet direct uit het continent stammende producten (fietsen uit Oceanië) genoemd worden, zal voor jonge kinderen niet storend zijn. De reis van de Sint en zijn knechten en de reis van de overboord geslagen pakjes kunnen via de aardbol voor- en achterin gevolgd worden. Zeker voor schoolgebruik een nuttige bijkomstigheid.
Leeftijd: 3+
Keywords: Helpen; Sinterklaas; Wereldreizen