Sinterklaasje. - Slegers, Liesbet, 1975- (Wommelgem : Van In, 2010)
Wat goed dat Sinterklaas bestaat! Een cadeautje van mama en papa is leuk, maar een pakje van de sint is veel spannender. Dit boek volgt in alles het overbekende sinterklaasverhaal: de Sint is oud, woont in Spanje met grappige Pieten (die zwart zijn omdat ze in schoorstenen springen!), zijn boot zit vol cadeaus, veel kinderen schrijven hem verlanglijstjes, hij houdt zitting door het hele land, de kinderen zetten hun schoen klaar, de Sint rijdt over de daken en de Pieten zetten de surprises klaar (de jongens krijgen een stoere auto en de meisjes een pop!). Door de eenvoudige, op kindertekeningen lijkende illustraties, is dit boek bruikbaar in grotere groepen kinderen vanaf de peuterspeelzaalleeftijd tot aan groep drie van de basisschool. Door zijn kleurenrijkdom vormt het een aantrekkelijke voorbereiding op dit kinderfeest bij uitstek.
Leeftijd: 3+
Keywords: Sinterklaas