Roadbook event management - Van Cauwenberge, Eric, ....- (Brugge : Die Keure, 2010)
Bedrijven grijpen evenementen meer en meer aan om allerlei commerciële doestellingen te realiseren. Bacheloropleidingen voor event managers rijzen als paddenstoelen uit de grond. Maar een allesomvattend handboek met een algemeen theoretisch kader, sectoroverschrijdend en praktijkgericht, dat bovendien doorspekt is met tal van illustrerende cases, voor zowel de professionele evenementensector als voor bachelor- en andere opleidingen ontbrak. Tot nu! Eric Van Cauwenberge realiseerde deze opzet met zijn Roadbook event management. Voor het theoretisch kader zocht hij zijn weg in een labyrint van internationale en andere geschreven bronnen. Hij filterde de theorie door een commerciële (praktijk)bril. In de evenementsector is geen plaats voor natte vingerwerk. Return on investment is de norm en creativiteit, doorzettingsvermogen en een flinke dosis verantwoorde improvisatie zijn de sleutelwoorden in dit vak. Talrijke Vlaamse cases in het boek toetsen de theorie voortdurend aan de praktijk: Rock Werchter, Gentse Floraliën, Het Marketingcongres, The Flemisch Primitives enz. Ook actuele trends in de sector zoals green meetings, toegankelijkheid, kindvriendelijkheid, ROI en nog veel meer komen uitgebreid aan bod.
Keywords: Evenementen -- Organisatie; Event management