Projecten voor gezondheidspromotie : praktische handleiding voor kwaliteitsvol werken. - Scheerder, Gert, ....-; Saan, Hans, ....-; Van den Broucke, Stephan, ....- (Antwerpen : Garant, 2010)
Deze handleiding biedt ondersteuning bij het opzetten en uitvoeren van projecten voor gezondheidspromotie. Daartoe worden zowel een algemeen kader aangereikt als praktische richtlijnen gegeven. Naast een afbakening en de basisprincipes van gezondheidspromotie, kwaliteit en projectmatig werken, gaat deze handleiding ruim in op de verschillende fasen in een project. Per fase worden inhoudelijke aandachtspunten en praktische richtlijnen beschreven. Zo zijn er inzichten opgenomen uit o.a. planningsmodellen, gedragsverklaringsmodellen, project management, netwerking, evalueren, . Daarnaast werd voor elke fase in een project een checklist opgesteld, die een aantal criteria bevat voor kwaliteitsvol werken. Aan de hand van deze checklisten kan de gebruiker zelf een inschatting maken van de kwaliteit van een project, eventueel met het oog op bijsturing ervan. De handleiding richt zich tot alle personen, organisaties en instanties die projecten voor gezondheidspromotie opzetten.
Keywords: Gezondheidsvoorlichting