Het commerciële abc van de ceo & co. - De Smet, Pieter, ....- (Brugge : Die Keure, 2010)
Hoe het idee bij Pieter De Smet ontstond om dit boek -of liever vademecum- te schrijven? Al meerdere malen ondervond hij aan den lijve het gebrek aan een naslagwerk dat zowel kennisaspecten, competenties als praktische tips en ideen brengt over commercieel aanvaardbaar denken en handelen. Dit boek verschaft je deze broodnodige uitleg en gidst je daarnaast in de steeds complexer wordende wereld van het ondernemerschap. De auteur koos bewust voor de ABC-formule, het alfabet. 228 begrippen over management en marketing komen aan bod, telkens aangevuld met een waardevolle tip. 228 aanraders en aandachtspunten voor je dagelijks businesspartnergericht functioneren.Alle behandelde begrippen zijn fundamenteel voor het bouwen (en verbouwen) van langetermijnrelaties met al je ondernemingspartners (klanten, leveranciers, eigen medewerkers,.). Het eindresultaat? Een synergetisch effect, namelijk 1+1 > 3! Inhoudstafel: VOORWOORD INHOUDSTAFEL ALS OPWARMER. INLEIDING : Je moet er vandaag voor zorgen dat je morgen niet van gisteren bent. DEEL 1 : Om altijd voor ogen te houden. DEEL 2 : De ondernemer is vaak een commercile sado-masochist DEEL 3 : Dienen doet verdienen DEEL 4 : Overzicht van de ABC-termen DEEL 5 : Bespreking van de ABC-termen DEEL 6 : 7 verleidingen om finaal ten onder te gaan als onderneming DEEL 7 : Voorbeelden van businessblunders DEEL 8 : Hoe succesbedrijven de das omdoen. DEEL 9 : Managementlessen DEEL 10 : Kwaliteiten voor een voetballoopbaan en een businesscarrire DEEL 11 : Credo BESLUIT BIBLIOGRAFIE NAWOORD
Keywords: Ondernemen