Stresskids : survivalgids voor kinderen en hun ouders. - Peerlings, Wendy, ....- (Tielt : Lannoo, 2009)
Heel wat kinderen bezwijken onder de druk van school of hobby's. Prestaties worden niet meer gemeten aan inzet, spitsvondigheid, creativiteit of plezier in het leren maar aan snelheid, punten en de capaciteit om letterlijk te herhalen. Kinderen met stress, angsten, spierpijn, nek- en buikpijnklachten, slapeloosheid, een laag zelfbeeld en wanhopige ouders... Dit kan geen toeval zijn. De druk wordt soms gewoon te groot! Dit boek helpt je om van je SOS-kind - een kind met zichtbare Stress, Onderprestaties en Spanningsklachten - een relaxed kind te maken, dat zich goed voelt in zijn vel en plezier heeft in het leren. Met vele tips en trucjes voor thuis en in de klas die je kind zonder druk vlotter laten leren! In haar praktische gids beschrijft de auteur (psychomotorisch therapeute) op een creatieve wijze methodes waardoor ouders van zogenaamde SOS-kinderen (kinderen met zichtbare stress, onderprestaties en spanningsklachten) op een zorgvuldige en afdoende wijze met hun kind eraan kunnen werken
Om rust te scheppen en het kind weer plezier in het leven te laten voelen. Voorwaarde is echter om met positieve ogen naar het kind te willen kijken, naar wat het wl kan en wel goed doet. Diverse handreikingen, adviezen en informatie worden op een goed toegankelijke, vaak humorvolle en aansprekende wijze aangeboden - uitmondend in een tienstappenplan om de SOS-cirkel te kunnen doorbreken. Een laagdrempelige, in stijl, indeling en opmaak aansprekende publicatie voor een breed op kinderen met ontwikkelingsproblemen betrokken publiek
Inhoudsopgave : 1. Een nieuwe kijk op stress en 'dys-' bij kinderen 2. Verkenningsronde naar stress in je hoofd 3. Hersenen, leren en ontwikkeling 4. Onder stress gaat alles zijn eigen weg 5. SOS, waar begon het mis te lopen? 6. De S van stresssignalen 7. De O van onderprestaties. Als er niet uitkomt wat erin zit 8. De S van spanningsklachten. Onderkende moeilijkheden bij veel dys-kinderen en net-niet-kinderen 9. Tips om de druk op leer- en ontwikkelingsproblemen te
Verlagen 10. Doorbreek de SOS-cirkel van je kind in tien stappen
Keywords: Stress -- Kinderen