EHBS : Eerste Hulp Bij Schulden. - van Trigt, Robin, ....- (Brussel : Politeia, 2010)
Het Vlaams Centrum Schuldbemiddeling lanceert een reeks van nieuwe publicaties i.s.m. uitgeverij Politeia: de Cahiers Schuldenlast. Het tweede cahier in de reeks is een onmisbare introductie voor al wie met personen met schulden in aanraking komt. Steeds meer mensen hebben problemen met de betaling van hun schulden. Die mensen zijn naast schuldenaar ook cliënt, klant, werknemer, lid van een organisatie, patiënt. Hoe ga je hier als organisatie, werkgever, hulpverlener mee om? Hoe help je een persoon met schulden? Wat kan een schuldeiser doen? Wat kan een schuldenaar doen? Wat moet je zeker vermijden? En naar wie kan je doorverwijzen voor gepaste hulpverlening? Het cahier Eerste Hulp Bij Schulden biedt een antwoord op deze vragen, zonder evenwel op alle mogelijke details in te gaan. De auteur duidt de belangrijkste begrippen die te maken hebben met schuldenlast en schuldoverlast. Er worden oplossingen voor specifieke schuldproblemen aangereikt. Per thema staan ook heel wat praktische tips, mogelijke acties en instanties om naar door te verwijzen.
Keywords: Armoede en hulpverlening; Schuldbemiddeling