Benno is jarig. - Robberecht, Thierry, 1960-; Goossens, Philippe, ....- (Wommelgem : Van In, 2009)
Vandaag viert Benno zijn verjaardag en al zijn vrienden komen naar zijn feestje! Het wordt een superleuke middag met pakjes, taart en leuke spelletjes. Alleen het cadeautje van zijn allerbeste vriend Max vindt Benno maar niks. Of toch? Een herkenbaar verhaal over het verschil tussen goede vrienden en de allerbeste vriend. Benno wordt vijf jaar. Al zijn dierenvriendjes komen hem feliciteren en brengen mooie, grote pakjes met prachtige strikken eromheen mee. Er is taart en ze doen spelletjes. Op het laatste moment komt Max, zijn beste vriend, niet met een pakje, maar met een grote, witte enveloppe. Benno is hevig teleurgesteld. Of vergist hij zich misschien? Bijna vierkant prentenboek geschreven vanuit het perspectief van de jarige hoofdpersoon. De begrijpelijke tekst, in royaal schreefloos lettertype en variërend van vijf tot en met tien korte regels, staat steeds op de linkerpagina. Sommige woorden die van emotionele betekenis kunnen zijn, staan vetgedrukt. De stoere, maar ook aandoenlijke, paginagrote illustraties rechts, in sprekende warme kleuren, drukken de sfeer van het verjaardagspartijtje herkenbaar uit. Mooie, verzorgde, gebonden uitgave met een aantrekkelijke illustratie van het feestvarken op het omslag en de schutbladen. Een prachtig prentenboek over echte vriendschap en iets voor elkaar over hebben. Eerder verschenen andere titels met Benno in de hoofdrol.
Leeftijd: 3+
Keywords: Jarig zijn; Vriendschap