Klein wit visje is zo blij. - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2009)
Klein wit visje is heel blij als mama het komt halen. Voor klein wit visje met mama meegaat, moet het eerst afscheid nemen van zijn vriendjes. Van: slakje in de schelp, kikker op de rots, zeepaardje onder het blad, krabbetje achter de steen, goudvisje tussen de rietstengels. Prentenboek van lichtglanzend karton met afgeronde hoeken en zwarte pagina's. De verschillende dieren zijn vereenvoudigd weergegeven, in verschillende technieken. De tekst is summier en ondersteunt de illustraties. Peuters leren op een speelse manier niet alleen de diverse (water)dieren kennen, maar ook de verschillende voorzetsels. Het element van afscheid nemen zal voor herkenning zorgen. Dit prentenboek is het vierde over Klein wit visje. Eerder verschenen: 'Klein wit visje', 'Klein wit visje telt tot 11' en 'Klein wit visje wordt groot'. Om met peuters te lezen en vooral vaak te bekijken. Klein wit visje is zo blij. Mama komt het halen! Wit visje neemt afscheid van zijn vriendjes. Dag slakje In de schelp, dag kikker Op de rots, dag zeepaardjes Onder het blad, dag krabbetje Achter de steen, dag goudvis Tussen de stengels riet. Tot morgen, ik ga nu met mama mee. Een speels boek over begrippen van plaats voor peuters vanaf 24 maanden met de taalontwikkeling van het kind als thema.
Leeftijd: 2+
Keywords: Blij zijn; Taalontwikkeling -- Peuters; Taal