Emotionele veerkracht in psychotherapie. - Van Haver, Willy, ....- (Antwerpen : Garant, 2010)
De sterke vervlechting van lichaam en geest is één van de fundamentele uitgangsposities van de lichaamsgerichte psychotherapie. Deze therapie besteedt ruim aandacht aan lichaamstaal en aan het lichamelijk belevingsniveau van cliënten. Een belangrijke strekking hierbinnen is de Pesso-psychotherapie, die in de jaren zestig ontwikkeld werd door het Amerikaanse echtpaar Al en Diane Pesso-Boyden. Gevormd in de wereld van dans en choreografie, vertaalden zij stap voor stap hun methode naar het therapeutische werkveld. In de jaren zeventig groeide deze methode uit tot een volwaardige psychotherapeutische richting. Deze publicatie geeft een gedetailleerd beeld van de lichaamsgerichte experiëntiële psychotherapie volgens Al Pesso, met visies over zelfrealisatie, emotionele basisbehoeften, de relatie therapeut-cliënt, het therapiecontract, gebruik van oefeningen, het therapeutisch proces, lichaamsgericht werken in individuele therapie, enz. Dit alles wordt geïllustreerd met tal van voorbeelden en steunt op de jarenlange ervaringspraktijk van de auteur. Het boek richt zich zowel tot psychotherapeuten als hun cliënten.
Keywords: Pessotherapie; Psychotherapie