Grenzen in de thuiszorg : praktijkgids voor hulpverleners. - NetwerkThuiszorg Oost-Vlaanderen (Leuven : Acco, 2010)
De thuiszorgsector is de laatste jaren onderhevig aan een sterke groei en ingrijpende veranderingen: de toename van het aantal zwaar zorgbehoevenden die thuis verzorgd worden en het streven naar zorg op maat maken het niet altijd evident om deze thuiszorg te organiseren. De zware zorgnoden, soms in een risicovolle thuiszorgsituatie, met vele betrokkenen, plaatsen hulpverleners en organisaties voor vele, soms moeilijke, oncomfortabele en zelfs ethisch geladen vragen: Hoever kunnen en mogen we gaan? Zijn er grenzen in de thuiszorg en wie bepaalt die? Dit boek wil in de eerste plaats een praktijkboek zijn voor alle veldwerkers op de eerstelijn, die in hun dagelijks werk met thuiszorg en met grenzen in de thuiszorg te maken krijgen. Het verschaft inzichten over samenwerken en communiceren in moeilijke multidisciplinaire settings met een fragiel evenwicht. Het wil tips en instrumenten aanreiken aan verpleegkundigen, verzorgenden, maatschappelijk werkers, huisartsen, kinesisten, ergotherapeuten en allen die bij multidisciplinaire samenwerking betrokken zijn of zullen worden. De hoofdstukken werden rijkelijk gestoffeerd met casussen, praktijktips en instrumentaria voor de dagelijkse werkpraktijk
Keywords: Thuiszorg