Van zaadcel tot liefde. - Mertens, Johan, ....- (Gent : Academia Press, 2006)
Liefde en seks, monogamie, echtelijke trouw, ruzies, sekseverschillen, ouderliefde, vriendschap, ... het is slechts een greep uit de thema's die aan bod komen. Aan de hand van tientallen voorbeelden en gedurfde vragen gaat bioloog Johan Mertens (UGent) op zoek naar biologische verklaringen voor ons gedrag. Gefundeerd controversieel.
Keywords: Ethologie