Events : hoe organiseer je een geslaagd evenement? - Van der Straeten, Kevin, ....- (Leuven : LannooCampus, 2010)
- Een must have-handboek en naslagwerk voor zowel ervaren als onervaren organisatoren én voor opdrachtgevers van (bedrijfs) evenementen en -feesten - Een complete leidraad, van A tot Z: boordevol praktische tips, inclusief handige checklists met oog voor de kleinste details - Maak kennis met de nieuwste trends uit de eventsector en ontdek hoe je sociale media als Facebook, Twitter, YouTube en LinkedIn op jouw evenement kan inzetten - De concepten, tips en checklists die focussen op businessevents kan je ook toepassen op publieksevenementen en privéfeesten - Tot stand gekomen met medewerking van docenten eventmanagement en professionals uit de eventsector. Dé referentie voor elke eventplanner! Dit boek helpt je om stap voor stap een evenement op poten te zetten. De uitgave kwam tot stand met de medewerking van specialisten uit de eventsector en docenten eventmanagement. Na een hoofdstuk over de doelstellingen en doelgroep van het evenement wordt dieper ingegaan op het samenstellen van het organisatieteam, het opstellen van een draaiboek en het opmaken van een budget. Vervolgens is er informatie over het kiezen van de datum, de duur en het tijdstip, het thema en het programma. Het verbindingsstuk tussen plan en uitvoering is de briefing, waarbij effectief werk wordt gemaakt van de uitnodiging, het drukwerk, de locatie en de catering. Verder gaat de aandacht naar de concrete invulling van het evenement en praktische zaken, zoals vervoer, entertainment en sprekers, decoratie, eventtechniek, beveiliging, vergunningen en verzekeringen, social media en pers, en de evaluatie en afwikkeling van het evenement. Met bibliografie. Een handig en gedetailleerd boek met tal van tips, links en checklists. Overzichtelijke lay-out, geïllustreerd met kleurenfoto's.
Keywords: Evenementen -- Organisatie