Nieuwe plantengids voor onderweg : alle veel voorkomende planten van Europa, gerubriceerd op kleur. - Schauer, Thomas H., 1938-; Caspari, Claus, 1911-1980; Van Schaik, Titia, ....-; Van Uffelen, Gerda Alida, ....- (Baarn : Tirion, 2010)
Deze prachtige gids beschrijft en toont maar liefst 1150 planten, inclusief grassen, bomen en struiken. Het even ingenieuze als eenvoudige opzoeksysteem maakt dit naslagwerk zeer toegankelijk: de rangschikking naar kleur maakt opzoeken eenvoudig. Van elke soort worden bloeitijd, hoogte, kenmerken en biotoop beschreven. Een plantengids voor Nederland, België en Midden-Europa. Na een korte inleiding over biotopen vinden we de uitleg over het gebruik van de gids. Voor- en achterkaft van de gids zijn uitklapbaar en geven een praktische hulp bij het snel opzoeken van een plant. De ruim 1150 planten zijn geordend op kleur en op bloemvorm. Grassen, bomen en struiken worden apart gegroepeerd. Ook de ongeoefende liefhebber zal relatief eenvoudig een plant op naam kunnen brengen. De afbeeldingen (kleurentekeningen) zijn fraai en duidelijk, de tekst is summier, maar toereikend.
Keywords: Flora