Woeste Willem. - Schubert, Ingrid, ....-; Schubert, Dieter, ....- (Wommelgem : Van In, 2006)
Woeste Willem is een gepensioneerd zeerover, die het liefst alleen is in z'n zelfgebouwde hut. Op een avond staat er een jongetje op z'n dak dat er niet meer af durft. Nadat Willem hem heeft geholpen, vindt hij steeds kleine cadeautjes op z'n stoep. Ze worden vrienden en bouwen samen een schip. Maar dan moet Willem opbiechten dat hij eigenlijk niet kan zwemmen. Gelukkig heeft Frank een zwemband voor hem. Prentenboek met prachtige tekeningen, waarop heel veel is te zien. Het taalgebruik is vlot en vrolijk. De fraai gekleurde tekeningen staan al dan niet in een kader en beslaan tenminste driekwart van elke pagina. De tekst vormt samen met de prenten een uitstekend geheel. Prachtig uitgevoerd prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.
Leeftijd: 4+.
Keywords: Zeerovers; Avontuur