De ultieme kudde : het begrijpen en beïnvloeden van massagedrag. - Earls, Mark, ....- (Rotterdam : Maven Publishing, 2010)
De aanname dat mensen individualistisch zijn loopt als een rode draad door onze cultuur. Recente ontdekkingen van vooraanstaande hersen- en gedragswetenschappers wijzen er echter op dat we veel minder zelfstandig zijn dan we graag willen denken. Sterker nog: wij zijn de meest dominante diersoort ter wereld geworden juist omdát we zo weinig individualistisch zijn. Mark Earls, auteur van Welcome to the Creative Age, past deze nieuwe inzichten toe op onze huidige kennis over massagedrag. Hij laat zien dat pogingen om massagedrag te beïnvloeden meestal falen dankzij een hardnekkige gewoonte om steeds het individu als uitgangspunt te nemen. Met onderkoelde humor en zijn 'opstandige' vertelstijl ontvouwt hij een fundamenteel nieuw systeem voor het begrijpen en beïnvloeden van massagedrag, waarbij de 'regisseur' een zowel effectiever als bescheidener rol toebedeeld krijgt.
Keywords: Marktonderzoek; Massapsychologie