Digitale fotografie producten : techniek en praktijk van het maken van professionele productfoto's. - Polder, Lars, ....- (Amsterdam : Pearson, 2010)
Dit boek gaat over het fotograferen van producten om ze te presenteren op een website. Verkoopt u wel eens wat via Marktplaats of een eigen webwinkel? Een fraaie foto zal de verkoop zeker helpen. Maar ook een gewone website fleurt op van mooiere foto's. Dit boek vertelt u hoe u voorwerpen goed kunt fotograferen in uw eigen woonkamer of in een hoekje van uw bedrijf. Flitsers, lampen, softboxen, opnametafels, achtergronden - alles wat u nodig hebt voor een goede productfoto komt aan bod. Lars Polder legt haarfijn de fijne kneepjes van lichtopstellingen, lichtbronnen en achtergronden uit. Ook cameratechniek komt ruim aan bod, zoals een optimale belichting, het omgaan met schaduw en scherptediepte en het maken van vrijstaande foto's. De belangrijkste methoden van het uitlichten van een voorwerp worden toegelicht, zodat je elke productfoto geheel naar eigen hand zet. Het boek bevat veel tips en inspirerende voorbeeldfoto's die u helpen zelf pakkende productfoto's te maken.