De basis : wiskunde voor de lagere school. - Van hijfte, Jeroen, ....-; Vermeersch, Nathalie, ....- (Leuven : Acco, 2010)
DE bASIS is een praktisch en handig naslagwerk dat alle leerstof wiskunde van de lagere school samenvat. Met dit boek kan je in korte tijd je basiskennis en wiskundige vaardigheden opfrissen en verder inoefenen. Dit boek is onderverdeeld in vier hoofdstukken: getallenkennis, bewerkingen, meetkunde en meten en metend rekenen. De uitleg is kort en overzichtelijk, waar nodig geïllustreerd met voorbeelden. Door zijn volledigheid en gebruiksvriendelijkheid is dit boek een blijvend waardevol naslagwerk. In dit boek presenteren twee docenten vakdidactiek wiskunde in de lerarenopleiding aan de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO) een samenvatting van de leerstof wiskunde in de lagere school. Het boek richt zich tot leerkrachten in het lager onderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs, zorgcoördinatoren, ouders, huiswerkbegeleiders etc. In vier delen worden alle onderdelen van de wiskunde voor de lagere school bekeken: getallenkennis (van breuken en het decimale talstelsel, tot het voorstellen van gegevens in tabellen en diagrammen), bewerkingen (van hoofdrekenen tot schattend rekenen en cijferen), meetkunde (vormleer, meetkundige relaties, ruimtelijke oriëntatie) en meten en metend rekenen (van lengtematen tot het meten van tijd of hoeken). Dat alles wordt bondig en helder uitgelegd, met telkens ook oog voor concrete toepassingen. Achteraan volgt een index. Een overzichtelijk en handig naslagwerk voor wie zijn basiswiskunde wil opfrissen. De tekst wordt verlucht met kaders (voor de definities), tabellen en diagrammen etc.
Keywords: Wiskunde -- Basisonderwijs