Ken de controletechnieken van de fiscus : heeft uw belastingcontroleur voortaan méér bevoegdheden wanneer hij bij u een controle komt uitvoeren? (Leuven : Indicator, 2010)
Dit boek neemt alle technieken onder de loep die de fiscus ter beschikking heeft bij het doorlichten van uw fiscaal dossier. Zó weet u voortaan wat een belastingcontroleur al dan niet kan en aan welke vragen u zich mag verwachten. Recentelijk heeft de regering dezelfde bevoegdheden toegekend aan de controleurs van de Directe Belastingen als aan de BTW-controleurs. De fiscus heeft nu m.a.w. méér bevoegdheden dan vroeger bij een belastingcontrole. In dit boek vindt u een antwoord op onder meer de volgende vragen: Mag hij nu bv. wel uw kasten en laden openen? Mag hij op uw pc 'snuisteren'? Mag hij gegevens kopiëren? Welke gegevens mag uw controleur over u opvragen bij zijn collega's van een andere overheid, bij uw klanten, uw leveranciers, uw collega's, enz.? U komt dus duidelijk te weten wat uw belastingcontroleur voortaan bij een controle al dan niet kan doen. Zo bent u optimaal voorbereid.
Inhoudsopgave : 1. Wie komt er controleren? 2. Waarom wordt net u gecontroleerd? 3. Welke spelregels gelden er voor de controleur bij elke controle? 4. Welke spelregels gelden er voor de controleur bij een 'papieren' controle? 5. Welke spelregels gelden er voor de controleur bij een 'onzichtbare' controle? 6. Welke spelregels gelden er voor de controleur bij een 'onverwachtse' controle bij u ter plaatse? 7. Welke spelregels gelden er voor de controleur bij een 'aangekondigde' controle?
Keywords: Belastingen; Fiscaal recht