Begrijpend lezen : een doorgaande lijn van groep 1 tot en met 8. - Ahlers, Lidy, ....-; van de Mortel, Karin, ....- (Amersfoort : CPS, 2009)
Een doorgaande lijn voor kleuters en kinderen in de lagere school. Dit deel geeft leerkrachten praktische handreikingen voor effectief begrijpend leesonderwijs. Aan bod komen onder andere effectieve instructie, adequaat differentiëren, omgaan met zwakke lezers en expliciete training van metacognitieve vaardigheden. De aanpak wordt geïllustreerd door de beschrijving van een succesvol leesproject.
Keywords: Begrijpend lezen; Leesonderwijs -- Nederland; Lezen -- Basisonderwijs