Effectief omgaan met zwakke rekenaars : werken aan preventie en beter omgaan met rekenproblemen. - Gelderblom, Gert, ....- (Amersfoort : CPS, 2010)
Bijna een kwart van alle basisscholen in Nederland wordt door de Inspectie van het Onderwijs als ´rekenzwak´ aangemerkt. Als leerkracht in het onderwijs kunt u rekenproblemen bij uw leerlingen voorkomen. Het boek Effectief omgaan met zwakke rekenaars beschrijft wat u kunt doen om rekenproblemen te voorkomen en hoe u de juiste maatregelen neemt voor zwakke rekenaars. De auteur, Gert Gelderblom, benoemt een aantal veel voorkomende kwaliteitsproblemen in het rekenonderwijs en geeft aan hoe deze zijn te vermijden. Het boek Effectief omgaan met zwakke rekenaars: biedt u praktische handreikingen voor effectieve interventies bij zwakke rekenaars: > biedt een realistische en praktische aanpak die werkt > vertaalt wetenschappelijke inzichten naar de praktijk in uw klas. Inzichten die leiden tot aantoonbaar betere rekenresultaten. Vanuit de praktijk Effectief omgaan met zwakke rekenaars is geschreven met de onderwijspraktijk als uitgangspunt.
Keywords: Basisonderwijs -- Nederland; Rekenstoornissen -- Basisonderwijs