Effectief omgaan met verschillen in het rekenonderwijs. - Gelderblom, Gert, ....- (Amersfoort : CPS, 2009)
De ene leerling kan de rekenmethode goed volgen, terwijl de andere leerling het tempo niet kan bijhouden. Hoe zorgt u ervoor dat alle leerlingen zich ontwikkelen tot gecijferde mensen? Hoe gaat u in de klas om met verschillen in het rekenonderwijs? Dit boek geeft antwoorden op deze vragen. De leerkracht speelt een belangrijke rol in het rekenonderwijs. De auteur beschrijft daarom praktisch hoe de deskundigheid van de leerkracht ondersteund kan worden door de interne begeleider en de schoolleider.
Inhoudsopgave : Hoofdstuk 1 : Reken-wiskundeonderwijs: feiten en knelpunten Hoofdstuk 2 : Effectief omgaan met verschillen in het reken-wiskundeonderwijs Hoofdstuk 3 : Rekenproblemen voorkomen Hoofdstuk 4 : Condities voor effectief omgaan met verschillen Hoofdstuk 5 : Studieopdrachten voor pabo-studenten
Keywords: Basisonderwijs -- Nederland; Rekenen -- Basisonderwijs