Effectief omgaan met risicolezers : werken aan preventie en beter omgaan met leesproblemen. - Vernooy, Kees, ....- (Amersfoort : CPS, 2006)
Als kinderen goed leesonderwijs krijgen, kan 95% van hen een goede lezer worden, zo blijkt uit onderzoek. In de praktijk blijkt echter, dat maar liefst een kwart van alle leerlingen de basisschool verlaat als 'zwakke lezer'. In dit boek geeft Kees Vernooy antwoord op de vraag hoe scholen leesproblemen kunnen voorkomen, hoe ze effectief kunnen omgaan met stagnerende lezers en hoe zij kwalitatief goed leesonderwijs kunnen realiseren.
Keywords: Leesonderwijs -- Nederland; Leesstoornissen; Lezen -- Basisonderwijs