Sociaal-cultureel en educatief werk : het jeugdbeleid in Vlaanderen : een wegwijzer door het beleid. - Van Gaens, Johan, ....-; Coussée, Filip, 1970-; De Coninck, Sebastiaan, ....-; Pieters, Bert, ....- (Mechelen : Kluwer, 2011)
De evoluties in het jeugdbeleid zorgen zelfs bij deskundigen af en toe voor onduidelijkheid. Wie er niet middenin zit, kan het kluwen nog nauwelijks ontwarren. De administratieve vereenvoudiging en de interne staatshervorming die de overheid inzetten zijn een stap in de goede richting, maar een beleid dat op een enkel blad papier past, is niet voor morgen. Dit boek brengt het actuele jeugdbeleid in kaart. In Vlaanderen, op lokaal en provinciaal niveau, en in Europa. Het beschrijft niet alleen de huidige situatie en de voorgeschiedenis, maar geeft ook aanzetten tot overdenkingen voor een toekomstig beleid. Daarnaast is er ook ruimte gewijd aan het jeugdwerk en haar invloed op het beleid (en vice cersa), vandaag en in het verleden.
Inhoudsopgave : (verkort) Regeren is achteruitzien De versteende pedagogiek van het jeugdwerk Het begrip jeugd Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleid Lokaal en provinciaal jeugdbeleid: lokaal jeugdbeleid Lokaal en provinciaal jeugdbeleid: provinciaal jeugdbeleid Europees beleid inzake jeugd
Keywords: Jeugdbeleid -- Vlaanderen