Muis verkleedt zich. - Cousins, Lucy, ....- (Wommelgem : Van In, 2010)
Zelfstandig deel uit de prentenboekserie over de ook van de televisie bekende Muis. De dieren gedragen zich als mensen. Muis wordt uitgenodigd voor een feestje bij Kora Kip en kijkt in de verkleedkist. Ze overdenkt hoe ze kan gaan, maar steeds weet ze dat een ander dier zich al zo verkleedt. Ze gaat zelf een kostuum maken en komt onherkenbaar op het feest, verkleed als zebra; pas als ze de kop afdoet, herkennen de anderen haar en kan het feest beginnen. Op de linkerpagina steeds één of twee regels tekst in een grote, schreefloze schrijfletter en rechts een grappige, paginagrote tekening. De illustraties zijn uitgevoerd met een dikke, zwarte omtreklijn en felle, vrolijke kleuren. Ook voor kleintjes zijn de ongedetailleerde tekeningen zeer herkenbaar. Tekst en tekeningen passen zowel inhoudelijk als wat lay-out betreft goed bij elkaar en vormen een mooi geheel. Op de duidelijk herkenbare omslag staat Muis bij haar verkleedkist met verschillende verkleedspullen aan, achterop staan andere boeken uit de reeks vermeld. Mooie, degelijke uitvoering. Aantrekkelijk, vrolijk en aansprekend prentenboek voor peuters en kleuters vanaf ca. 2 jaar. Ook te gebruiken bij het thema feest in de laagste groepen van de basisschool. Verkleinde editie.
Leeftijd: 3+
Keywords: Muizen; Verkleden