Kaatje in de winter. - Slegers, Liesbet, 1975- (Wommelgem : Van In, 2010)
De inmiddels van een tiental andere delen overbekende Kaatje gaat op een winterdag warm aangekleed naar buiten. Ze ziet de kale bomen, de sneeuwklokjes en voert de vogeltjes bij. Als het gaat sneeuwen, maakt ze een sneeuwpop en gaat met haar kleine broertje op de slee. Daarna is het lekker om binnen bij de haard te spelen, warm te eten en je pyjama en pantoffels aan te trekken. Stevig gebonden middelgroot vierkant prentenboek met afgeronde hoeken en stevige bladzijden. De eenvoudige tekst staat in een schrijfletter steeds op de linkerpagina in een gekleurd kader. De tekst sluit goed aan bij de rechterbladzijde met een omkaderde, duidelijke, kleurrijke tekening van een wat kinderlijk getekend tafereel met Kaatje. Herkenbaar en aantrekkelijk voor peuters; bruikbaar voor het onderwijs dat nooit genoeg krijgt van het thema seizoenen.
Leeftijd: 3+
Keywords: Winter; Seizoenen-Weer