Kerstmis met Fien en Milo. - Oud, Pauline, 1963- (Wommelgem : Van In, 2010)
Konijntje Fien en muis Milo halen een kerstboom in huis want de kersttijd breekt aan. Ze gaan door het besneeuwde landschap en slepen de boom het huis binnen, nadat ze eerst buiten een sneeuwpop hebben gemaakt. Binnen versieren ze de boom met kleurige ballen en andere kerstversieringen. Als de boom klaar is, zet muis Milo ook nog een klein versierd kerstboompje buiten bij de sneeuwpop. Een vriendelijk, eenvoudig kerstverhaal zonder verrassingen. Met korte, eenvoudige zinnen in een stevige letter op geplastificeerd papier met afgeronde hoeken. De achtergrondkleur van elke pagina is in verschillende warme tinten uitgevoerd. Over de zin van het kerstfeest wordt verder geen melding gemaakt. Ook over kerstcadeaus wordt niet gesproken. Het stevig uitgevoerde prentenboek is een deel uit de serie peuterboeken over konijn Fien en muis Milo.
Leeftijd: 2+
Keywords: Kerstmis