Wiebe is verliefd. - Wielockx, Ruth, ....- (Wommelgem : Van In, 2010)
Wiebe, de straatrat, is vreselijk verliefd op Flanel, de muis. Als er een gemaskerd bal is, neemt hij zijn kans waar en danst met Flanel, maar dan moeten om 12 uur alle maskers af. Wiebe maakt dat hij weg komt, maar als Flanel hem volgt, valt ze in het water en hij redt haar. Sprookjesachtig verhaal (Assepoester) met een happy end. Moraal van het verhaal, het gaat niet om de buitenkant, maar om de binnenkant. Sfeervolle, gedetailleerde paginagrote pastelkleurige illustraties met veel lila waarop veel te zien is. De gevoelens van Wiebe en Flanel komen door de lichaamstaal en de gebruikte kleuren in de illustraties perfect tot uitdrukking. De vlot geschreven 2 tot 4-regelige tekst staat onder aan de bladzijde of verdeeld op de linker. Prachtig prentenboek over verliefd zijn voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.
Leeftijd: 3+
Keywords: Verliefd zijn; Zelfvertrouwen