Grote tanden. - De Sterck, Marita, 1955-; Godon, Ingrid, 1958- (Wommelgem : Van In, 2010)
De kleuter Karim wisselt zijn tanden. Hij kan nu niet meer bijten en de kinderen lachen hem uit als er een schoolfoto wordt gemaakt. Niki blijft hem echter trouw. Omdat Karim het niet leuk vindt uitgelachen te worden, verzamelt hij driehoekige schelpen die hij in zijn mond lijmt. Ze zitten zo muurvast dat ze er zelfs niet meer uitgaan en hij kan er alles mee, zelfs blikjes openen. Ze verdwijnen pas als hij op zijn tanden valt na een kus van Niki. Een origineel verhaal dat zeker herkenning zal bieden aan kinderen die tanden wisselen. Ook kinderen die gepest worden, wordt geleerd inventief te zijn. Tot slot: wat ieder mens nodig heeft is liefde en af en toe een complimentje. De illustraties in gecombineerde techniek zijn zacht van kleur en beslaan 2/3 van de bladzijden; ze zijn apart en enigszins naïef van stijl. De gezichten hebben veel expressie, maar zijn enigszins hoekig. De tekst is steeds in een duidelijke letter gedrukt in een gekleurde vertikale marge links van de tekeningen. Een origineel prentenboek in oblong formaat over het wisselen van tanden. Vanaf ca. 5 jaar
Leeftijd: 5+
Keywords: Tanden; Lichaam