Rikki en Mia de kip. - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2010)
Rikki¿s lievelingskip heet Mia en is net zo wit als hijzelf. Iedere dag zijn ze samen op hun eigen plek bij het kippenhok. Tot hij haar op een ochtend achter in de tuin vindt en ze hem in zijn pootje pikt. Ze wil met rust gelaten worden omdat ze zit te broeden. Als een echte vriend blijft Rikki bij haar zitten tot de eieren uitkomen en er zeven kuiken te bewonderen zijn. Aandoenlijk, fraai gecomponeerd prentenboek dat in woord en beeld aansluit bij de belevings- en ervaringswereld van kleuters. De mooie, gevoelige en begrijpelijke tekst, in blokjes boven- of onderaan de pagina, sluit naadloos aan op de sfeervolle illustraties. De paginavullende schilderingen, zonder overbodige details, zijn in krachtige, expressieve penseelstreken neergezet en uitgewerkt in warme tinten. Rechthoekig gebonden prentenboek met een illustratie in kleur van konijn Rikki en kip Mia. Op de schutbladen staan twee ¿kinderlijk¿ getekende en geverfde kippen. Aantrekkelijk, nieuw en herkenbaar Rikki-verhaal over vriendschap, geduld en nieuw leven. Over konijn Rikki verschenen eerder diverse verhalen.
Leeftijd: 3+
Keywords: Gezinsuitbreiding; Kippen; Vriendschap