TEAM klassenmanagement : brengt orde in de orde. - Kopmels, Dook, ....-; Soeting, Thijs, ....- (Vlissingen : Bazalt, 2006)
Leraren hebben diverse rollen: instructeur, coach, organisator, relatiebouwer en nog veel meer. Het is de combinatie van deze rollen in één persoon die de leraar tot een goede leraar maakt. Eén van de belangrijkste rollen is ongetwijfeld die van klassenmanager. Een klas waarin sprake is van een goed klassenmanagement zorgt voor een omgeving waarin onderwijzen en leren kan bloeien! Dat gaat niet vanzelf. de belangrijkste aspecten van een goed klassenmanagement die uit onderzoek duidelijk naar voren komen en intuïtief ook voor de hand liggen zijn: routines en regels; omgaan met ongewenst gedrag; relatie leraar-leerling; mentale instelling van de leraar. We weten ook dat het samenwerken van leerlingen tot aanmerkelijke verhoging van de leerprestaties kan leiden als we gestructureerde vormen van coöperatief leren gebruiken. daarover gaat dit boek! TEAM Klassenmanagement werd ontwikkeld voor een optimaal klassenmanagement in klassen waar leerlingen ook regelmatig samenwerken. Per letter van het woord TEAM krijgt u uitleg over een aantal structuren die onmisbaar zijn wanneer u met verschillende soorten teams wilt gaan werken. T van Teams; E van Erg gestructureerd; A van Aparte activiteiten; M van Matig geluidsniveau. Een aanpak waarbij u stap voor stap met uw groep het TEAM Klassenmanagement invoert. Heel praktisch.
Keywords: Klassenmanagement