Bouwen aan klasklimaat : onmisbare ingrediënten voor de opbouw van een optimaal leef- en werkklimaat in de groep. - Kagan, Miguel, ....-; Bruijnooge, Peter, ....-; Kagan, Laurie, ....-; Kagan, Spencer, ....-; Kopmels, Dook, ....- (Vlissingen : Bazalt, 2009)
Het boek Bouwen aan Klasklimaat is een verzameling van gestructureerde activiteiten om de sfeer in de klas positief te beïnvloeden. Deze activiteiten vergroten de betrokkenheid en de wil tot samenwerken, verminderen onderlinge spanningen en maken de klas tot een hechte groep. De kenmerken: Bouwen aan Klasklimaat is een echt praktijkboek. Het staat vol gestructureerde activiteiten, die iedere leraar eenvoudig in de praktijk kan brengen. U bereikt al effect door eens per week bezig te zijn met een 'KlasBouwer'. Bouwen aan Klasklimaat kan een prima start zijn voor Coöperatief Leren, vooral als u twijfelt of in uw klas voldoende eenheid is om in groepjes te functioneren.
Vertaald en bewerkt uit het Engels.
Keywords: Coöperatief leren; Didactiek; Intelligentie