Vreugdevol werken : kijk eens over de muur. - Vandeweghe, Nicole, ....- (Roeselare : Roularta, 2009)
De auteur is erin geslaagd stress en emoties te meten en te objectiveren. Zo worden feiten en belevingen duidelijk van elkaar gescheiden. Dit opent een nieuwe weg om vreugdevoller te werken en te leven. De juiste dosis empathie is de rode draad. In dit boek beschrijft Nicole Vandeweghe, soms heel scherp én toch hoopvol, de realiteit. Kenmerkend voor het boek is de kracht die nodig is voor het vinden van de juiste oplossingen. Dit boek is er gekomen uit respect voor de mensen die de auteur inspireerden en stimuleerden. De keuze van de cover drukt uit wat zij de toekomst wil meegeven. De interpretatie van de auteur: 'Hou je eigen en elkaars hart vast. Samen over generaties heen, in alle creativiteit, in respect voor diversiteiten en participatie kunnen wij werken aan een betere toekomst. Laat je inspireren door je innerlijke krachten. Laat je dragen door je verleden. Kijk vooruit naar de gemeenschappelijke goede perspectieven. Leef, werk en droom nu. Respecteer je eigen en andermans geschiedenis. Kijk constructief vooruit. Zo kunnen wij met een synchronisch afgestemd kloppend hartritme bouwen aan onze toekomst.
Inhoudsopgave : Deel I - Welzijn op het werk 1. De wetgeving 2. Getuigenissen Deel II - Stress en welzijn 1. Het fenomeen stress 2. Oorzaken van stress 3. Persoonlijkheid en impact van overdreven spanningen 4. Gevolgen van stress Deel III - Meten en opsporen van stressoorzaken en de gevolgen van stress en ontevredenheid Deel IV - Fundamentele adviezen om vreugdevol te werken 1. Omgaan met gelijkenissen en diversiteiten 2. Participatie 3. Maak gebruik van je eigen bronnen: de kracht van de sofrologie 4. Verwoord je emoties: de kracht van empathie 5. Innerlijk leiderschap 6. Omgaan met succes en tegenslagen 7. Bewaar en goed evenwicht werk-privé. Grote mensen met een eenvoudig hart 8. Blijf consequent en flexibel 9. Moderne managementtechnieken en implementatietechnieken
Keywords: Stress