Schrijven met beloftes. - Passenier, Peter, ....- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2010)
Schrijven met beloftes leert u niet alleen boeiend te schrijven, het leert u om uw lezers te drogeren. Letterlijk. U pompt hun hersenen vol met de verslavende stof dopamine. Daardoor moeten ze uw tekst wel uitlezen. De methode is simpel: u doet beloftes, grote en kleine beloftes, in alle delen van de tekst. Zo geeft u uw lezers steeds het tintelende gevoel dat ze iets te goed hebben, dat het beste nog moet komen. Het gevolg: veel dopamine, en veel energie. Terwijl u de lezers drogeert, houdt u zelf het hoofd koel. Want u leert om uw teksten objectief te beoordelen. Alles wat u daarvoor nodig hebt, is een setje markeerstiften. Daarmee maakt u de beloftes zichtbaar en kunt u in een oogopslag zien hoeveel energie u uw lezer meegeeft. Vervolgens berekent u met een vragenlijst een rapportcijfer.
Inhoudsopgave : 1. Blauwe beloftes: De gratis energie in een contract 2. Gele beloftes: Beloftes in alinea's 3. Veel oranje en een beetje roze: erewoorden 4. Test uw tekstkracht 5. Samenvatting
Keywords: Communicatie; Management; Schrijven