Intercultureel communiceren. - Schroevers, Sander, 1963- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2010)
Elke cultuur heeft eigen kenmerken die tot uitdrukking komen in de communicatie, maar de communicatie ook kunnen belemmeren. Bij zakelijke contacten kan het lastig zijn als gedragscodes erg verschillen. Dit boekje gaat in op het gebruik van een tolk. Daarnaast geeft het tips voor het houden van een presentatie voor een multicultureel publiek, voor onderhandelen, telefoneren en corresponderen met iemand uit een andere cultuur. Verder komen de verschillen in tijdsbeleving, non-verbale communicatie (een bepaald bekend gebaar kan in een andere cultuur iets totaal anders betekenen) en het omgaan met relatiegeschenken. Achterin een naslaggedeelte met onder andere feestdagen, maten en gewichten en munteenheden. Met een korte literatuurlijst.
Inhoudsopgave : 1. Interculturele verschillen 2. Vertalen of hercoderen? 3. Zakelijk presenteren 4. Onderhandelen 5. Telefoneren 6. Corresponderen 7. Tijdsbeleving 8. Non-verbale communicatie 9. Relatiegeschenken 10. Naslag
Keywords: Interculturele communicatie