De spoken van McHaggis. - Lagrou, Patrick, 1949- (Wommelgem : Van In, 2009)
De jonge Kevin komt in Schotland aan. Maar het gaat mis. De familie waar hij zou verblijven, is er niet. Gelukkig kan hij terecht bij Lord McHaggis. Op het kasteel wordt hij bijzonder goed ontvangen. Maar zodra het donker wordt, duiken er in en om het landgoed angstaanjagende verschijningen op. Elke nacht wordt het erger. Totdat Kevin na enkele dagen ontdekt welke afschuwelijke dingen er hier vroeger zijn gebeurd. Maar dan is het ook voor hem al bijna te laat... Kevin gaat logeren bij zijn vriend Timmy. Timmy's vader schrijft griezelboeken voor kinderen; om inspiratie op te doen is het gezin naar een ruig Schots eiland verhuisd. Als Kevin niet wordt ophaald, gaat hij zelf op pad, maar hij verdwaalt hopeloos. De koetsier lord McHaggis biedt hem gelukkig onderdak op zijn kasteel. Er gebeuren echter al snel enge dingen en Kevin ontdekt dat er vroeger iets afschuwelijks is gebeurd. Spannend verhaal vol griezelelementen: een van de buitenwereld afgeloten kasteel zonder elektriciteit, een vreemde huishoudster, het monster McHaggis en geesten. Het boek is vlot geschreven: korte zinnen en hoofdstukken, eenvoudig woordgebruik. Duidelijke druk, ruime bladspiegel, stevig bindwerk. Enge omslagillustratie van een klauw die Kevin de vijver in wil sleuren; verder geen illustraties
Leeftijd: 11+
Keywords: Griezelverhalen; Schotland; Spoken