Pepijn en het wonderkabinet. - Velghe, Katie, 1966-; Bosschaert, Jan, 1957- (Wommelgem : Van In, 2009)
Het razendspannende vervolg op 'Pepijn en het duistere parfum'*. In dit tweede deel over bewaarengel Pepijn valt de auteur direct met de deur in huis: Zuster Dood leeft! Maar wie is zij? Lucas en Hanne wachten in blok E van de kelders van het Schoonrijk ziekenhuis op G. G., een onbekende die hen per e-mail een noodoproep heeft gestuurd. G. G. komt niet opdagen, maar de afspraak kost Lucas bijna het leven. Wanneer ook tante Angeliek lijkt samen te spannen met kwakzalver Sebastiaan Zoetekauw, weten ze niet meer wie te vertrouwen. Jeugdboeken vol spanning én humor, die ook nog goed geschreven zijn, zouden er meer mogen komen. De eenvoudige, maar subtiele potloodillustraties zetten met een enkele lijn verschillende personages neer. Ze vormen een mooie aanvulling op de tekst en zijn het bekijken meer dan waard. Achter in het boek staat ook een documenta secreta, waarin iedere lezer kan ontdekken welk soort engel bij hem/haar past. Zeker een aanrader, gezien de prachtige combinatie van spanning en humor zonder absurd te worden.
Leeftijd: 9+
Keywords: Engelen