De organisatie van de sport in Vlaanderen. - De Knop, Paul, ....-; De Bosscher, Veerle, ....- (Brussel : VUBPress, 2007)
De organisatie van de sport in Vlaanderen brengt op een overzichtelijke manier de beleidsstructuren in Vlaanderen in kaart en classifi ceert de rol van diverse organisaties in de overheidssector en de private (georganiseerde) sportsector. Hierbij wordt vertrokken van het belang van sport, de maatschappelijke trends en hun impact op de sport. Sport is immers onderhevig aan continue veranderingen. Dat geldt ook voor het beleid. Beleid is een proces dat zeer snel wijzigt en de voorbije jaren is er met name in het sportbeleid veel veranderd. Dit boek geeft een heldere update van de structuren en de wettelijke bepalingen die de sport organiseren. De organisatie van de sport in Vlaanderen is bedoeld als handboek voor studenten lichamelijke opvoeding en sportmanagement, maar richt zich ook uitdrukkelijk tot beleidsbetrokkenen, professionals en iedereen geïnteresseerd in de organisatie van het sportbeleid in Vlaanderen.
Inhoudsopgave : Deel 1: De sport in Vlaanderen Hoofdstuk 1: Wat is sport? Hoofdstuk 2: Het belang van sport voor de samenleving Hoofdstuk 3: Veranderingen in de samenleving: impact op de sport Hoofdstuk 4: Veranderingen binnen de sport Hoofdstuk 5: Algemeen besluit Deel 2: Beschrijving van de verschillende structuren in het Vlaamse sportlandschap Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Lichamelijke opvoeding op school Hoofdstuk 3: De ongeorganiseerde of los georganiseerde sport Hoofdstuk 4: De overheidsstructuren die zich met sport inlaten Hoofdstuk 5: De private sportstructuren
Keywords: Sportbeleid -- Vlaanderen