Cognitieve gedragstherapie bij jongeren met een eetstoornis : eten zonder angst. - Beer, Renée, ....-; Tobias, Karin, ....- (S.l. : Bohn Stafleu Van Loghum.)
Cognitieve gedragstherapie bij jongeren met een eetstoornis is een protocol voor de behandeling van jongeren tussen de 10 en 20 jaar met een eetstoornis. Het protocol bestaat uit een praktische handleiding voor de behandelaar en een aansprekend werkboek voor de jongere. De handleiding beschrijft voor de verschillende behandelfasen een reeks van mogelijke technieken, waaruit de therapeut kan kiezen. Een theoretische onderbouwing van het behandelprotocol, een overzicht van empirisch onderzoek en een bespreking van gebleken behandelresultaten van verschillende behandelmethoden gaan hieraan vooraf. Het werkboek informeert de jongere over eetstoornissen en bevat opdrachten en oefenmateriaal. Het werkboek wordt los van de handleiding aangeboden. Een protocol dat bruikbaar is voor de behandeling van zowel jongeren met anorexia nervosa, boulimia nervosa als een eetstoornis niet anders omschreven, is niet eerder verschenen in Nederland.
Keywords: Eetstoornissen -- Gedragstherapie; Eetstoornissen -- Jeugd