Eten zonder angst : werkboek. - Beer, Renée, ....-; Tobias, Karin, ....- (S.l. : Bohn Stafleu Van Loghum.)
Het werkboek 'Eten zonder Angst' maakt onderdeel uit van het cognitief-gedragsprotocol voor de behandeling van jongeren tussen de 10 en 20 jaar met een eetstoornis. Het protocol bestaat uit een praktische handleiding voor de behandelaar en een aansprekend werkboek voor de jongere. Het werkboek informeert de jongere over eetstoornissen en bevat opdrachten en oefenmateriaal. De handleiding wordt apart aangeboden. Een protocol dat bruikbaar is voor de behandeling van zowel jongeren met anorexia nervosa, boulimia nervosa als een eetstoornis niet anders omschreven, is niet eerder verschenen in Nederland! Uitspraken van patinten die met dit boek gewerkt hebben: " Ik probeer al jaren uit te leggen aan behandelaren, mijn ouders en vriendinnen hoe ik denk. Maar dit boek begrijpt mij echt ..." " Werken met dit boek geeft me houvast. Het geeft me het gevoel dat de therapeut en ik een soort team vormen. We knokken samen tegen mijn eetstoornis. Het is keihard werken, maar het werkt". " Ik heb het aan mijn ouders laten lezen en die begrijpen nu eindelijk ook iets van mijn eetstoornis".
Keywords: Eetstoornissen -- Gedragstherapie; Eetstoornissen -- Jeugd