Doelenboek voor de kleuterschool. - Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap (Brussel : Politeia, 2010)
Vanuit onze visie op kwaliteitsvol kleuteronderwijs biedt het doelenboek een ondersteuning voor een doelgerichte kleuterklaspraktijk. De OVSG leerplandoelen voor kleuters worden in het doelenboek samengebracht en geclusterd. Kleuteronderwijzers kunnen de doelen uit het doelenboek op twee manieren hanteren. Ze kunnen zoeken vanuit de (geclusterde) doelen of ze kunnen zoeken op activiteiten die in de kleuterklas herhaaldelijk voorkomen. Bij die activiteiten wordt een overzicht gegeven van de doelen die kunnen worden nagestreefd.
Inhoudsopgave : Doelenboek voor de kleuterschool 1. Inleiding 2. Verantwoording 3. Het doelenboek 4. Visie op goed kleuteronderwijs Doelen per leergebied > Taal > Lichamelijke opvoeding > Wiskundige initiatie > Wereldoriëntatie > Muzische vorming Doelen per activiteit > Onthaal > Kalenders - borden > Poppenspel > Zand en water > Bouwhoek > Vertellen > Leeshoek > Schilderhoek > Opruimen > Winkel > Kringgesprek > Puzzelen > Uitstap > Poppenhoek
Keywords: Kleuteronderwijs -- Didactiek; Ontwikkelingsdoelen