Samen over de drempel : van derde kleuterklas naar eerste leerjaar met kind, ouders en school. - Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap (Brussel : Politeia, 2010)
Samen over de drempel nodigt schoolteams uit om een visie te ontwikkelen en te communiceren over de overgang van de derde kleuterklas naar het eerste leerjaar. Deze publicatie is een werkinstrument om: - de gelijkenissen en verschillen tussen de derde kleuterklas en het eerste leerjaar in kaart te brengen; - de opvattingen van de ouders over dit onderwerp te leren kennen; - het klasaanbod beter af te stemmen op de onderwijsbehoeften van de kleuters; - een individuele kleuter te bespreken bij de overgang van kleuterschool naar lagere school.
Inhoudsopgave : DEEL 1 : Kenmerken van het onderwijs DEEL 2 : Thuissituatie en/of wensen van ouders DEEL 3 : Het onderwijsaanbod DEEL 4 : Individuele kleuterbespreking
Keywords: Kleuteronderwijs en basisonderwijs -- Aansluiting