Handboek voor productieleiders. - te Nuijl, Désirée, ....- (Den Haag : Boom Lemma, 2011)
Als Napoleon destijds een goede productieleider had gehad, dan werd er nu absoluut Frans gesproken in Moskou. Helaas klopte de planning niet, werd het belang van de jaargetijden jammerlijk over het hoofd gezien, was het vervoer ver onder de maat en de catering bar slecht. De productieleider van een speelfilm, televisieprogramma, of welke audiovisuele productie dan ook, moet alle mogelijke problemen voor zijn. Hij moet zorgen voor een goede organisatie en logistiek, voor gedetailleerde planningen en een optimale communicatie tussen de crewleden. Het Handboek voor productieleiders is het eerste boek waarin alle facetten van de vier fases van het het productieproces gedetailleerd aan bod komen: de ontwikkeling van het scenario, de preproductie, de opname en de postproductie. Aan de hand van internationaal gehanteerde werksystemen en -planningen, modelcontracten, praktijkvoorbeelden, foto's en vele anekdotes, schetst de auteur een totaalbeeld van het werk van een productieleider.
Keywords: Audiovisuele media -- Producties; Audiovisuele producties