Stilte, ik spreek! : presentatie ervaringen van 30 vrouwen aan de top. - Verleye, Sylvie, ....- ([Gent] : Yin Books, 2009)
Dit boek is een praktische gids, boordevol tips om krachtige en memorabele presentaties te geven. Het is bestemd voor iedereen die zijn presentatietechnieken wil verbeteren, maar vrouwen zullen er net iets meer uithalen want er komen een aantal typisch 'vrouwelijke tips' en topics aan bod, zoals het al dan niet bestaan van het 'glazen plafond'. En toch kan iedereen heel wat opsteken van dit boek, want op vlak van presentatietechnieken bestaat er geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Er bestaan alleen schitterende sprekers. Als research voor dit boek interviewt de auteur dertig vrouwen aan de top in België. Hoe belangrijk was presenteren voor hun carrière? Wat zijn volgens hen sterke presentaties? Hoe presenteren zij en wat werkt bij een presentatie? Deze vrouwen krijgen niet alleen een stem maar ook een gezicht. Sylvie werkte samen met fotograaf Kris Vandamme die de sterke verhalen ondersteunde met sterke beelden. Wat je leest in dit boek zijn vooral verhalen, persoonlijk een eerlijke verhalen. Je ontdekt een schat aan presentatie-ervaringen. Experimenteer met de tips uit dit boek en verras jezelf en je publiek.
Keywords: Presentaties