Spelregels voor de organisatie van een jeugdkamp. - Vercammen, Frederik, ....-; Gijsel, Katrijn, ....-; Visser, Jeroen, ....- (Brussel : Steunpunt Jeugd, 2009)
Is ons jeugdkamp goed verzekerd? Waar kan ik tenten lenen? Waarop moet ik letten bij het afsluiten van een kampcontract? Heb ik recht op subsidies voor het kampvervoer? Mag ik zomaar een bos betreden? In dit boek verzamelen en verklaren we alle regels die een rol spelen bij het organiseren van een jeugdkamp of jeugdvakantie. Het omvat een volledig overzicht van de rechten en plichten van de kampverantwoordelijke en geeft hints en tips om veilig en milieubewust op kamp te gaan. Het boek start bij de prille voorbereiding en eindigt bij de herinnering aan een geslaagd kamp.
Inhoudsopgave : Hoofdstuk 1 - Voorbereiding en organisatie van het kamp > De kampplaats > De huurovereenkomst > Materiaal > Financiën > Aankomst en vertrek > Administratie Hoofdstuk 2 - Natuur en milieu > Reglementering in bos en natuurreservaat > Activiteiten in bos- en natuurreservaat > Afvalvoorkoming en afvalverwerking > Vuur maken > Hudo's en GFT-putten > Geluid Hoofdstuk 3 - Verkeer en vervoer > Verkeer > Vervoer Hoofdstuk 4 - Veiligheid en gezondheid > Veiligheid op kamp > Hygiëne op kamp > Ziekte > Ongevallen > Chronisch zieke en andervalide kinderen en jongeren Hoofdstuk 5 - Aansprakelijkheid en verzekeringen > Aansprakelijkheid > De verzekering > Aanbevolen verzekeringen > Facultatieve verzekeringen > Persoonlijke verzekeringen Hoofdstuk 6 - Rechten, plichten en bescherming > Van klacht tot juridisch conflict > Politie > Drugs > Minderjarigheid > Op kamp en werk > Vrijwilligerswerk > De vereniging > Jeugdtoeristisch advies > Verdwijningen Hoofdstuk 7 - Nuttige adressen en websites Hoofdstuk 8 - Voorbeelddocumenten
Keywords: Jeugdwerk; Vakantiekampen