Managen van diversiteit op de werkvloer : beschermjassen. - Tjin A Djie, Kitlyn, ....-; Zwaan, Irene, ....- (Assen : Van Gorcum, 2010)
Managen van diversiteit op de werkvloer geeft jou als professional de tools in handen om vorm te geven aan veiligheid, diversiteit en productiviteit in jouw organisatie. Het boek geeft antwoord op vragen als: * Hoe kan ik als manager of coach een veilige werkvloer met ruimte voor diversiteit realiseren? * Welke rol spelen families en generaties daarbij? * Welke competenties en instrumenten kan ik inzetten? Om op een goede manier te kunnen omgaan met diversiteit heb je inzicht nodig in de belemmerende uitsluitingsmechanismen in de samenleving en op de werkvloer. Dit boek laat zien welke invloed de geschiedenis in families, organisaties en de maatschappij heeft op de mate waarin we ruimte geven aan de 'vreemde ander'. Het besef dat het persoonlijke en het professionele onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, is vernieuwend in de managementcontext. Interculturele competenties, instrumenten en concepten die behulpzaam zijn bij het begeleiden van diversiteit komen uitgebreid aan de
Orde. Een belangrijk begrip bij het managen van diversiteit zijn de 'Beschermjassen'. Wat zijn 'Beschermjassen'? Welk effect hebben ze? En vooral: hoe kun je ze inzetten en wanneer doe je dat? Managen van diversiteit op de werkvloer zit boordevol verhalen en ervaringen uit de praktijk. Het is in eerste instantie een boek voor managers en coaches, maar het is ook zeker interessant voor HRM'ers, opleiders en beleidsmedewerkers. Het doel van het boek is je te leren uitsluitingsmechanismen op de werkvloer te herkennen en aan te pakken. Elke manager heeft de opdracht een bijdrage te leveren aan een veilige en productieve werkvloer. Met 'Beschermjassen' krijg je het gereedschap in handen om diversiteit op de werkvloer op een goede manier te managen
Inhoudsopgave : 1 Kitlyns verhaal 2 Diversiteit & in- en uitsluitingsmechanismen 3 Familiewijsheid 4 Transitie 5 Interculturele communicatie 6 Instrumenten voor het begeleiden van diversiteit 7 'Beschermjassen' 8 Nieuw perspectief op diversiteit op de
Werkvloer
Keywords: Diversiteitsmanagement