Het complete handboek sportvoeding. - Bean, Anita, ....-; Geurink, Gajo, ....- (Aartselaar : Deltas, 1996)
HET COMPLETE HANDBOEK SPORTVOEDING De praktische raadgever voor: een optimale conditie een verhoogde dosis energie betere prestaties Voor iedereen die een sport beoefent of een fitnessprogramma volgt, is dit handboek de ideale raadgever. Het legt op een praktische manier uit hoe u door een aangepaste en doordachte voeding uw prestaties en algemene conditie aanzienlijk kunt verbeteren. Het boek biedt u uitgebalanceerde voedingsschema's en trainingsditen. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de juiste dosering van vitaminen, mineralen, koolhydraten, protenen en voedingssupplementen. U krijgt tal van praktische tips om uw ideale gewicht te bereiken en te behouden. Tot slot bespreekt het boek ook alle praktische vragen die sportbeoefenaars zich stellen. Een waardevol boek waarmee u uw conditie en prestaties cht kunt verbeteren! De eerste helft van dit boek biedt een basis met betrekking tot voeding die elke doelgerichte sporter hoort te kennen. Het behandelt wat energieleveranciers
Koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen zijn en hoe het lichaam ermee om gaat. Daarna worden specifieke aspecten met betrekking tot sport behandeld. Supplementen en dranken voor de sporter hebben hierin een belangrijke plaats. Het boek beschrijft welke supplementen helpen bij het kwijtraken van vet of het stimuleren van de spiergroei of het uithoudingsvermogen. Het gewicht heeft een belangrijke invloed op de sportprestatie. Nadat dit uitgelegd is, wordt aandacht besteed aan gewichtsbeheersing, aankomen en gestoord eetgedrag. Uit het boek blijkt dat de auteur een flinke basiskennis heeft van het menselijk metabolisme en de praktijk van sporters. Een basisboek voor sporters die meer willen leren en begrijpen van voeding en de relatie tussen voeding en voedingssupplementen en hun prestatie
Inhoudsopgave : Hoofdstuk 1 - Energie! Brandstoffen voor sporten Hoofdstuk 2 - De hofleverancier: koolhydraten Hoofdstuk 3 - Eiwit - de krachtpatser? Hoofdstuk 4 - Vitaminen, mineralen en supplementen
Hoofdstuk 5 - Andere pillen en dranken Hoofdstuk 6 - Dranken voor dorstige sporters Hoofdstuk 7 - Maak u niet dik... Hoofdstuk 8 - Gewichtsbeheersing Hoofdstuk 9 - Aankomen Hoofdstuk 10 - Gestoord eetgedrag Hoofdstuk 11 - De theorie in de praktijk brengen
Keywords: Sport en voeding