Indoorklimmen. - van 't Hul-Aalders, Yvonne, ....- (Artselaar : Deltas, 2010)
Alles wat je moet weten om veilig en met kennis van zaken te kunnen indoorklimmen. Helder uitgelegd en duidelijk geïllustreerd! Keuze van juiste uitrusting: klimtouw, gordel, musketons, zekeringsapparaten, klimschoenen en magnesium. Toprobe: jezelf vastmaken, partnercheck voordat je begint, zekeringstechnieken, werking en bediening van de zekeringsapparaten. Voorklimmen: tussenzekeringen inpikken, routes bouwen, correcte touwvoering, zekeringsapparaten. Extra zekeren: routes demonteren, opvangen van een onbeveiligde val, zekeringsapparaten blokkeren. Klimtechniek: klimmen met handen en voeten, positioneren, pakken en stabiliseren, driepunts - en andere specifieke technieken, krachten sparen en rustpunten benutten. Leren van fouten: veelvoorkomende fouten en hoe ze te vermijden.
Inhoudsopgave : > Uitrusting - wat heb ik nodig? > Toprope - de eerste stappen > Voorklimmen - in de koningsklasse > Extra zekeren > Klimtechniek - de kunst van het klimmen
Keywords: Klimsport