De hand- en bankgift van A tot Z : doe-het-zelfpakket voor fiscaal optimaal roerende schenkingen. - Adriaens, Johan, ....-; Vanryckeghem, Peter, ....- (Leuven : Indicator, 2010)
Uw erfgenamen minder successierechten laten betalen: het kan op een snelle, eenvoudige en goedkope manier door gebruik te maken van een hand-of een bankgift. Dit dossier legt deze populaire vorm van successieplanning van A tot Z uit. Er wordt o.a. uitleg gegeven over: De handgift en de bankgift in detail Familiebedrijven: specifieke aandachtspunten Schenken en toch de controle behouden Schenken aan een (verlengd) minderjarige Redding bij een indiciair tekort Een (oude) hand- of bankgift repareren Wanneer de hulp van een Nederlandse notaris inroepen?
Keywords: Successieplanning; Successierechten