Transportrecht : wat dekt de lading? - Falconis, Jura, ....-; Gorrebeeck, Jef, ....-; Haak, Krijn, ....-; Hoeks, Marian, ....-; Tilleman, Bernard, 1965-; Verheyen, Wouter, ....- (Antwerpen : Intersentia, 2011)
Ondanks zijn geringe oppervlakte is Vlaanderen één van de belangrijkste logistieke knooppunten van Europa. Transportrecht is daarom een belangrijke rechtstak in volle ontwikkeling, die bovendien een gevarieerde problematiek kent en een uitgebreid toepassingsgebied. In deze handige referatenbundel maken verschillende vooraanstaande Vlaamse en Nederlandse deskundigen de lezer vertrouwd met de belangrijkste onderwerpen waarmee elke transportjurist in de praktijk te maken krijgt. Op die manier biedt de redactie van Jura Falconis de lezer een fascinerend inzicht in deze eigenaardige rechtstak.
Inhoudsopgave : -The rules of redemption? Of multimodal transport contracts, the Rotterdam rules and the EU -De omvang van de schadevergoeding onder de CMR in de Nederlandse en Belgische rechtspraak -De transportverzekering bij het sluiten van internationale koopcontracten met transportcomponent -Aandachtspunten bij het aangaan van een transportverzekering
Keywords: Recht; Transport -- Verzekeringen; Transport